Nieuws

Aan welke algemene veiligheids- en hygiëne-eisen moeten we ons houden? 

  • Sporten binnen en buiten mag, er zijn geen coronaregels.
  • Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook niet om naar de horeca te gaan.
  • Je hoeft geen mondkapje meer te dragen en 1,5m afstand te houden.
  • Er zijn nog een paar adviezen: handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en niet handen schudden. Iedereen met gezondheidsklachten blijft thuis. Als je naar een drukke plek gaat, test je vooraf en houdt afstand.

Kijk voor meer informatie op https://sport050.nl/nieuws/coronavirus/.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur! Op woensdag 19 augustus is de eerste training gepland. Omdat de corona-voorschriften niet gewijzigd zijn houden we dezelfde inschrijvingsprocedure aan als in de periode voor de zomer.

Dat betekent dat je je verplicht moet aanmelden voor de training. Dat kan vanaf 2 dagen vantevoren tot 1 uur voor de training. Je kunt je alleen voor de eerstvolgende training inschrijven.
Met de inloggegevens die je eerder hebt gekregen kun je je HIER aanmelden. Wijzigen/annuleren kan uiterlijk tot 4 uur voor een training.

Op het speciale corona gedeelte van onze website kun je alle informatie nog eens nalezen en vind je ook het kaartje waarop je de indeling kunt zien. Mocht je hulp nodig hebben bij de aanmelding, dan vind je HIER een instructievideo die je begeleidt bij de procedure.

Fijn nieuw seizoen!

Afgelopen zaterdag 25 mei vond in het prachtige Sloterparkbad in Amsterdam de ONGZ plaats. Het was een gezellig toernooi met deelnemers uit binnen- en buitenland. Uit Amsterdam, Den Haag en Utrecht kwamen grote ploegen, maar ook veel kleinere teams namen deel. Namens Zwem Goud deed Peter mee en hij deed dat met prima tijden. In zijn leeftijdscategorie werd hij 2x eerste, 1x tweede, en 1x derde.

Het ONGZ is een clubkampioenschap waarbij een groot aantal criteria bepaalt welke ploeg met de trofee naar huis gaat. Die criteria zijn bijvoorbeeld het aantal zwemmers dat voor het eerst meedoet, het aantal oudere of vrouwelijke zwemmers, etc. En natuurlijk snelheid! Plons Den Haag scoorde op alle punten het beste en sleepte de bokaal in de wacht.

Een eerste serie foto's kun je vinden op de website van fotograaf René Louman

 

UITSLAG OPEN NEDERLANDS GAY ZWEMKAMPIOENSCHAP 2019 - Sloterparkbad (25m) Amsterdam 25 mei 2019

    #   tijd p.r. verschil bijz.
Peter Musschenga (50-54)
100 m vrije slag  [icon style="icon-certificate" style="color:#ac7f24"/] 3   1:12.27 1:10.81 96,0%   
50 m schoolslag  [icon style="icon-certificate" style="color:goldenrod"/] 1   39.34 38.80 97,3%  
50 m vrije slag  [icon style="icon-certificate" style="color:silver"/] 2   30.97 30.78 98,8%  
100 m schoolslag  [icon style="icon-certificate" style="color:goldenrod"/] 1
  1:27.36 1:26.50 98,0%  
 
 

Peter zwom in het Pinksterweekeinde in Parijs op het Tournoi International de Paris. Het programma werd in plaats van over twee hele dagen afgewerkt in twee ochtenden. Eén p.r. en twee bronzen medailles haalde Peter op het niet sterk bezette toernooi.

UITSLAG TOURNOI INTERNATIONAL DE PARIS 2016 - Piscine Georges Vallerey (25m) Parijs 14 en 15 mei 2016

    #   tijd p.r. verschil bijz.
 
Peter Musschenga (45+)
50 m vrije slag  [icon style="icon-certificate" style="color:#ac7f24"/] 3   32.68 31.00 90,0%  
50 m schoolslag   6   41.12 38.80 89,0%  
100 m schoolslag   6   1:31.36 1:26.50 89,6%  
200 m schoolslag  [icon style="icon-certificate" style="color:#ac7f24"/] 3   3:29.17 3:10.45 82,9%  
100 m wisselslag   5   1:30.57 1:30.74 100,4% PR

Het is weer Regenboogweek en de deuren van het Helperzwembad staan voor je open! Kom gezellig meezwemmen bij de leukste zwemvereniging van Groningen! Of je een enthousiasteling bent, of een geoefende zwemmer: bij Zwem Goud is er altijd plek voor je! Het enige wat je nodig hebt is een zwembroek of badpak. En neem ff een handdoek mee, altijd handig. Heb je geen zwembrilletje, dan kun je die van ons lenen. Na de training gaan we nog even gezellig naborrelen in de kantine met een blokje kaas en een bitterbal, wat wil je nog meer.

Wist je trouwens dat je tijdens de Regenboogweek al onze trainingen gratis kunt bezoeken? We trainen op woensdag (18 en 25) van 19-20 uur en vrijdags (20 en 27) van 20-21 uur. En word je tijdens de Regenboogweek lid, dan krijg je van ons zo'n überhip Zwem Goud T-shirt cadeau!

Tot de 18e! 
(of 20e, 25e of 27e)

In het Pinksterweekeinde zwom Peter op het Tournoi International de Paris in het prachtige Georges Vallery zwembad. Net hersteld van zware rugproblemen waren de tijden niet spectaculair, maar hij wist wel 2x zilver en een bronzen medaille in de wacht te slepen.

Voormalig Groninger en nu Paris Aquatique-zwemmer Michel zwom de sterren van de hemel en verbeterde op bijna alle afstanden zijn p.r.'s. Het tweedaagse multisporttoernooi werd afgesloten met een mega groot feest met spetterende dansoptredens van de vele Parijse LGBT sportclubs.

UITSLAG TIP2015 - Tournoi International de Paris, Parijs 24/25 mei 2015
    #   tijd p.r. verschil bijz.
Peter Musschenga (45+)
50 m schoolslag [icon style="icon-certificate" style="color:silver"/] 2   41.31 38.80 88.2%  
100 m schoolslag   4   1:31.48 1:26.50 89.4%  
200 m schoolslag [icon style="icon-certificate" style="color:silver"/] 2   3:21.70 3:10.45 89.2%  
50 m vrije slag [icon style="icon-certificate" style="color:#ac7f24"/] 3   32.94 31.00 88,6%  
100 m vrije slag     1:15.44 1:10.81 88.1%    

Heb je ze gezien? Al die badderende mensen in het Stadspark? Het leek wel alsof Zwem Goud ineens twee keer zo groot was op het Bevrijdingsfestival dit jaar. Karin en Roelof hadden een complete fotoshoot set opgezet en daar kwamen heel veel mooie droogzwemplaatjes uit! Ook Albert en Bert lieten zich van hun beste schoolzwemkant zien. De weergoden waren er iets minder enthousiast over zodat het niet een hele lange dag werd. Maar kudos voor de inzet van het Zwem Goud promotieteam!

gratis zwemmenOp 5 juli is het Roze Zaterdag in Eindhoven. Vet feest in die stad dus het hele weekend! PSV en Kouros organiseren samen een masterstoernooi. Op het programma staan 25/50/100m nummers, een 200m, een 800m, en estafettes natuurlijk. Het thema van de Roze Zaterdag is 'Diversiteit kleurt je leven', het toernooi staat dan ook open voor niet-lgbt-zwemmers.

De wedstrijd vindt plaats in het zwembad van de Technische Universiteit, een 25 meter bad. Je betaalt inschrijfgeld per nummer, waarbij je maximaal aan 4 individuele nummers mag deelnemen. De estafettes zijn gratis, je wordt daarvoor automatisch door ons ingedeeld. Wil je niet meedoen aan de estafettes, geef dat dan door wanneer je je inschrijft. De registratie doe je niet bij PSV/Kouros, maar gewoon door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarin de nummers waarvoor je je wilt opgeven, je inschrijftijden en je KNZB-licentienummer, als je die hebt.

Meer details kun je vinden in onze wedstrijdkalender en op de website van PSV Eindhoven.

gratis zwemmenBen je op het Bevrijdingsfestival geweest en heb je daar van onze onvolprezen promotiezwemmers een bon voor 2x gratis zwemmen in de hand geduwd gekregen (of heb je de bon ergens anders gekregen)? En wil je daar gebruik van maken? Dat kan! Kom dan met de bon naar een van onze trainingen en zwem mee, het is gratis!

 

We zwemmen op woensdagavond van19:00 tot 20:00 uur en op vrijdagavond van 20:00 tot 21:00 uur. De trainingen zijn in het Helperzwembad, dat is een prachtig gerenoveerd zwembad in het zuiden van de stad: Moddermanlaan 40. Op woensdag zwemmen we in het oude bad (dat zie je voor je als je in de hal staat) en op vrijdagavond in het 'nieuwe' bad (bij binnenkomst links). 

 

Als je tien minuten tot een kwartier voor aanvang komt staan er wel wat zwemmers in de hal die je aan kunt spreken. Iedereen kan je wegwijs maken. En wil je eerst wat meer informatie over de zwemclub of wil je graag dat iemand van ons je opwacht in het zwembad, schrijf dan Ron, onze secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zwem Goud op het Bevrijdingsfestival 2014

Heb je ze gezien? De spetters van de zwemclub die op 5 mei op het Bevrijdingsfestival Zwem Goud in het zonnetje gezet hebben? Samen met De Kringen, de collega's van GOUD, het COC, Stichting LGBT Groningen en Ganymedes stonden ze daar te shinen. Met nieuwe flyers, bonnen voor gratis zwemtrainingen en een mini-Helperzwembad annex watersport Game Center. Onze dank is groot!

BYFF vrijdag 9 mei 2014

Het is bijna weer zover, volgende week vrijdag 9 mei is het weer Bring Your Friends Friday: een hele avond zwemvertier en borrelen! Trek je mooiste badpak uit de kast en verbaas je meegebrachte vrienden, familie of collega's met je sierlijkste zwemslagen en weergaloze techniek. En deel je zwemplezier ook vooral met ze, dus neem ze mee en laat ze de Zwem Goud pagina liken, dan blijven ze op de hoogte.

Mocht het zwemgedeelte niet genoeg tot de verbeelding spreken, dan doet de borrel na de training dat wellicht. Vanaf een uur of half tien staat het café van De Kast mede tot onze beschikking. Mocht je er onverhoopt nog niet geweest zijn, De Kast bevindt zich in een groot, klassiek en statig pand aan de Oosterstraat 7a en het cafégedeelte is rookvrij.

Neem je gasten mee naar de BYFF, laat ze dan zwemgoed en een handdoek meenemen. Een brilletje is ook handig, maar daarvoor kunnen we ook putten uit Eddy's voorraad.

Op het sterk bezette Tournoi International de Paris 2013 hebben Michel en Peter goede zaken gedaan: ze namen 7 medailles in beslag! Inmiddels Parijzenaar Michel won 3 maal goud en 2 keer zilver en zwom 4 p.r.'s. Peter behaalde 2 derde plaatsen en zwom een p.r. op de 100 meter vrije slag.

Het was alweer de 10e keer dat TiP georganiseerd werd. 2100 sporters kwamen naar Parijs om dat te vieren. Het sfeervolle uit 1924 stammende olympische zwembad Piscine Georges Vallery was met 350 zwemmers 2 dagen lang enorm goed gevuld.  

In de pauze van het lange zwemprogramma konden de zwemmers genieten van een sterk bezet synchroonzwemprogramma, met prachtige kuren van Paris Aquatique en andere ploegen. 

Met een spetterende party waarop alle organiserende verenigingen een dansoptreden gaven werd het succesvolle weekend afgesloten!

Zwem Goud
Tournoi International de Paris 2013

Parijs (FRA)  16+17-5-2013

Uitslag overzicht Korte baan (25m)


Michel
Gbjr

90 :

Slag

800 vrije slag
200 rugslag
200 vrije slag
400 vrije slag
100 vrije slag

Pl.

1
2
2
1
1

Tijd

11:11.27

2:47.76
2:29.20
5:25.39
1:04.44

 

PR.

--.--

2:44.29
--.--
--.--
--.--PR.

PR.
PR.
PR.

Peter 69 :

50 vrije slag
50 schoolslag
100 vrije slag
100 schoolslag

6
3
7
3

31.39
39.69
1:10.81
1:31.14

 

31.00
38.80
1:11.64
1:26.50

 

PR.Totaal 9 persoonlijke uitslagen
5 nieuwe persoonlijke records

 

Nu we aan het bijkomen zijn van de Vrijdagavondborrel en BYFF gaan we ons weer richten op serieuze zwemzaken: de N-V Gay Clubkampioenschappen in Utrecht staan voor de deur! Op zaterdag 29 juni gaan de Nederlandse en Vlaamse gay zwemclubs de strijd aan met elkaar in het gloedjenieuwe Krommerijn zwembad.Twee jaar geleden in Groningen won NAT Utrecht de clubprijs en werd Zwem Goud tweede tijdens het Roze Weekend. Ook nu is het Roze Zaterdag in Utrecht, dus veeel, heeeel veeel te doen naast de wedstrijd!

 Geef je zo snel mogelijk op, de inschrijving sluit op zaterdag 8 juni. Er zijn inmiddels al 170 deelnemende zwemmers, wees erbij!

Check de fb-pagina: https://www.facebook.com/pages/N-V-Gay-Clubs-2013/447799638615648
. En voor nog meer informatie, programma en inschrijvingsinfo op http://www.natutrecht.nl/nvgz/

Wil je gebruik maken van hosted housing (logeren bij een Utrechtse sporter), stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je gewoon lekker op en neer naar Utrecht op die zaterdag, dan kan dat prima: de wedstrijd begint om 13:00 uur en eindigt om 18:00 uur. Het buffet duurt tot 20:30 uur.

Het zwembad Krommerijn is een erg bijzondere locatie. Het spiksplinternieuwe 50 meter bad is begin dit jaar opgeleverd en ademt de sfeer van een Romeins badhuis. Het heeft een beweegbaar dak en beweegbare glazen wanden. Een prachtige locatie voor zo'n kampioenschap!

Koekje?
Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren. Je kunt zelf kiezen of je deze cookies wilt toestaan of niet. Let op dat als je onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.