Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen die op 13-10-2020 werden afgekondigd, heeft ook de gemeente Groningen/Sport 050 de regels weer bijgesteld die gelden in het Helperzwembad. Het goede nieuws is dat we kunnen blijven zwemmen. Wel gelden de volgende aanvullende richtlijnen: 
  • Doe thuis je zwemkleding onder je normale kleding aan. Je mag de kleedkamer gebruiken, maar er is maar beperkte ruimte.
  • Je kunt niet douchen.
  • Je houdt 1,5 meter afstand tijdens en na het zwemmen.
  • Na het zwemmen mag je niet meer douchen. Je kleedt je om in de kleedkamer.
Vooralsnog hanteren we de normale badindeling. Wel vragen we jullie om tijdens rustmomenten zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Je kunt alles ook nalezen op de speciale coronapagina.

 

Het was een lange, een heeel lange, zwemdag zaterdag 25 augustus. Maar eentje met een fantastisch resultaat! In alle vroegte vertrok het Swim Challenge team uit Zoutkamp voor 34 kilometers dwars door het Groninger landschap richting Stad. Ageeth, Gert L., Frank, Ron en Peter zwommen afwisselend steeds zo'n 30 minuten in het Reitdiep, dat zo'n 19 graden warm was. Samen met de schippers en een heleboel andere zwemteams. Rond half 7 in de avond werd de Oosterhaven bereikt. Team Zwem Goud haalde € 3.128,27 op aan donaties, samen met de € 135,- die Teun op de City Swim bij elkaar zwom brengt dat de eindstand op € 3.263,27. Een resultaat om trots op te zijn! Meer nieuws en foto's volgen.

Voor het eerst deed Zwem Goud mee aan de Groningen City Swim. De tocht door de Groningse grachten bracht dit jaar € 140.000 op, een recordbedrag! Onze helden Teun, Gert , Rudi en Peter zwommen € 1.247 bij elkaar voor het UMCG Kankerresearchfonds, waarvoor dank aan iedereen die gedoneerd heeft.

{gallery}20170824GroningenCitySwim{/gallery}

Het eerste jubileumevenement is aanstaande! We luiden ons 20-jarig bestaan in met een heerlijk zomerse barbecue in de tuin van een van onze leden. Geef je uiterlijk 20 augustus op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In de agenda lees je alles wat je wilt weten over de barbecue.

Nu de zomer op haar eind loopt laat ze zich pas echt van haar goede kant zien. En wij hebben nog een picknick tegoed! Op woensdagavond 24 augustus bij Eric en partner in Meerstad (hun adres vind je in de laatste nieuwsbrief of in het besloten gedeelte van de site).

Heb je zin om te komen? Meld je dan aan op het Facebook-evenement of in de whatsapp-groep. Of stuur Karin een mailtje, allemaal goed! We zijn enorm benieuwd naar je kook- en bakkunsten, maar als je een flesje uit de supermarkt mee wilt nemen is dat uiteraard ook heel prettig.

Hij stond eigenlijk voor 10 augustus gepland, maar de zomer is ons niet heel gunstig gezind. Op de woensdagavonden dan in ieder geval. Daarom is de volgende editie van Zomerzwemmen & Picknick op woensdag 17 augustus. We verzamelen rond half 8 bij molen De Helper, Hoornsedijk 8. Daar zoeken we dan een plekje om te picknicken en kunnen we het water in voor een tocht richting eilanden.

Heb je zin om te komen? Meld je dan aan op het Facebook-evenement of in de whatsapp-groep. Of stuur Karin een mailtje, allemaal goed! We zijn enorm benieuwd naar je kook- en bakkunsten, maar als je een flesje uit de supermarkt mee wilt nemen is dat uiteraard ook heel prettig.

{gallery}/2015_Eurogames{/gallery}

Het grootste LGBT sportevenement van 2015 vond van 5 t/m 9 augustus plaats in Stockholm. Alfred, Ageeth en Peter deden een Groninger duik in het prachtige Eriksdalsbadet. Na maanden kou en regen was het een prachtige warme week in Zweden. De verwachtingen waren hoog, want het zwemtoernooi was een samenwerking tussen EGLSF en IGLA, waarmee deze wedstrijd ook deelnemers van buiten Europa trok.

Na jaren van voorbereiding was de organisatie echter een enorme tegenvaller. Op veel - zo niet alle - fronten bleek van alles mis te zijn. Programma's werden op het laatste moment omgegooid, locaties bleken niet te voldoen, en er werden zelfs sporten afgelast. Het laatste woord zal nog niet over de organisatie van dit mega evenement gezegd zijn.

Desalniettemin was het zwemtoernooi uiteindelijk geslaagd. Vooral voor Ageeth, die behalve 2 p.r.'s (ze zwom de afstanden voor het eerst in een 50 meterbad) ook 2 bronzen medailles haalde op de 200 m vrije slag en 50 m school. Alfred zwom weer lekker en ook Peter deed het in een groot deelnemersveld niet gek.

De week werd afgesloten met een gigantisch feest met binnen- en buitenpodia. Volgend jaar is er een kleinere versie van de Eurogames in Helsinki, Finland. Dat wil zeggen: met minder sporten, maar zwemmen is uiteraard een vast onderdeel. En deze keer aan het begin van de zomer, tegelijkertijd met Helsinki Pride. Je kunt je zelfs al registreren!

Meer foto's op onze facebook-pagina.

UITSLAG EUROGAMES 2015 - Eriksdalsbadet (50m) Stockholm 5, 6, 7 augustus 2015

    #   tijd p.r. verschil bijz.
Ageeth Kootstra (45+)
50 m vrije slag   4   35.14 33.76 92.3%  
200 m vrije slag [icon style="icon-certificate" style="color:#ac7f24"/] 3   3:20.50 - -  PR
100 m vrije slag   5   1:24.35 1:16.42 82.1%  
50 m schoolslag [icon style="icon-certificate" style="color:#ac7f24"/] 3   48.56 - -  PR
 
Alfred Thiescheffer (50+)
50 m vrije slag   11   33.31 - -%  
50 m rugslag   13   41.67 - -%  
 
Peter Musschenga (45+)
100 m schoolslag   14   1:34.94 1:31.06 92.0%  
50 m vrije slag   14   32.60 30.83 89.4%  
200 m schoolslag   10   3:30.06 3:17.84 88.7%  
100 m vrije slag   16   1:17.13 1:11.85 86,8%  
50 m schoolslag   17
  43.25 40.16 86.2%  

Het nieuwe college stuurde ons een dag voor de zomervakantie een brief waarin ze een huurverhoging en subsidiekorting van maar liefst 16,5% in een keer aankondigde. Omdat de gemeente Groningen haar eigen subsidiebeleid niet in de hand heeft gehouden moeten alle sportverenigingen inleveren, sommige zelfs 22%.
Wij vinden dat je zo niet met mensen om kunt gaan. Al helemaal niet als je in je beleidsplannen hebt geschreven dat je zoveel mogelijk mensen aan het sporten wilt krijgen. Het bestuur heeft een brief aan de gemeente gestuurd om hiertegen bezwaar te maken. We wachten op een reactie!

Bekijk een uitzending van OOG TV waarin de woordvoerder van de Federatie Groninger Amateurvoetbalvereningen uitlet hoe funest dit besluit is: http://www.oogtv.nl/2014/08/sportclubs-verenigen-zich-tegen-huurverhoging/


Afgelopen zondag hebben 4 Zwem Goud zwemmers het binnenbad eens gelaten voor was het is en zich op open water begeven tijdens de 5e editie van de 2 Mijl over het Paterswoldse Meer. Ageeth, Rob, Ron en Peter zwommen samen met bijna 150 zwemmers vanaf de Twee Provinciën, het zuidwestelijke puntje van het meer, met een grote boog om de eilanden naar Kaap Hoorn, een afstand van 3,4 kilometer. Zowel de buiten- als watertemperatuur waren aardig goed, het water niet te ruig. Een mooie toch aan het einde van de zomer! De snelste zwemmer legde de afstand af in ruim 42 minuten, de laatste was na bijna anderhalf uur binnen.

Aankomsttijden:

Ron: 0:55.18 (31e)
Peter: 1:01.41 (64e) 
Rob: 1:01.42 (65e)
Ageeth: 1:06.05 (84e)

Foto's zijn hier (start en tocht), hier (start) en hier (finish) te zien.

Een deel van de Zwem Goud leden zwemt enthousiast mee met (gay-) zwemwedstrijden in binnen- en buitenland. Leuk om je eigen prestatie te meten met anderen of te kijken of je persoonlijk sneller bent gaan zwemmen en het is altijd leuk om andere zwemmers te leren kennen.

Hoewel de organisatie per wedstrijd verschilt, bestaan de zwemwedstrijden vaak uit een eerste kennismaking met de andere deelnemers op de vrijdag voor de wedstrijd en wordt zaterdag na de wedstrijd samen gedineerd. Als de wedstrijd ver weg is, blijven de meeste deelnemers ook nog tot na de brunch op zondag.

Zwemwedstrijden vindt Zwem Goud erg belangrijk. Een overzicht van de bekende zwemwedstrijden zie je hiernaast, of in de agenda raadplegen. Op de website van de EGLSF kun je een (internationale) wedstrijdagenda van alle sporten vinden.

Estafettes

Als er minimaal 4 zwemmers meedoen aan een toernooi kan er een Zwem Goud estafetteteam geformeerd worden (4 mannen, 4 vrouwen of een gemengd team van 2 mannen en 2 vrouwen). Er wordt vanuit gegaan dat je automatisch meedoet aan een estafette. De indeling ervan wordt door het wedstrijdsecretariaat gedaan, uiteraard in overleg. Wil je niet meedoen, laat dit dan weten wanneer je je aanmelding doorstuurt. 

Ingeschreven? Laat het weten aan het wedstrijdsecretariaat!

De meeste zwemwedstrijden hebben een zgn. 'gelicenseerde' status. Dit betekent dat de tijden (en records) die je daar zwemt officieel in de KNZB-boeken terecht komen. Dit is een van de redenen dat Zwem Goud lid is van de KNZB.

Als je regelmatig aan gelicenseerde wedstrijden meedoet, heb je daarvoor een licentie nodig van de KNZB. Dit kan op twee manieren:
- via een daglicentie, of
- via een startvergunning

Een daglicentie is een vergunning voor 1 wedstrijd en kost € 6,85 (2018). Dit wordt na afloop van een wedstrijd bij je in rekening gebracht. Een startvergunning geldt een heel jaar en kost € 35,- (2018). Deze kosten kun je samen met je contributie overmaken. Doe je vaker aan wedstrijden mee, of beslaat een toernooi meerdere dagen, dan kan het dus soms uit om een startvergunning aan te vragen. 

Voor wedstrijden kun je jezelf inschrijven, maar - BELANGRIJK! - laat dit altijd weten aan de wedstrijdsecretaris door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Peter). Hij regelt dan eventueel een KNZB-daglicentie of startvergunning voor je en - indien van toepassing - de vereiste toestemming voor deelname aan wedstrijden in het buitenland. De vereniging krijgt flinke boetes als dit wordt vergeten. Geef daarbij ook door dat je gaat deelnemen en welke afstanden je zwemt.

De kosten van een (jaar)atartvergunning lopen automatisch door. Als je besluit niet meer aan wedstrijden deel te nemen, moet je dus zelf de vergunning opzeggen bij het wedstrijdsecretariaat.

 

 

De contributie voor het seizoen 2020-2021 bedraagt € 237,50 bij betaling vóór 1 december 2020. Ben je het hele seizoen lid, maar betaal je pas na deze datum, dan kost het lidmaatschap € 247,50. Je kunt de contributie ook in twee termijnen voldoen: Betaal dan vóór 1 december 2019 en vóór 1 maart 2020 € 123,75.

Ben je student of behoor je tot de minima, dan krijg je 25% korting op het lidmaatschap. Je betaalt dus € 178,13 voor dit seizoen. Dit is onafhankelijk van andere regelingen zoals bijvoorbeeld de stadjerspasvoucher (in de gemeente Groningen krijg je bijv. nog eens € 20 korting en betaal je € 158,13). Meld je voor de kortingsregeling bij de penningmeester.

De contributie geeft je het recht om aan alle trainingen mee te doen. Dat betekent dus twee keer zwemmen in de week (op woensdag- en vrijdagavond). Er is dus geen onderscheid in contributie tussen één of twee keer zwemmen in de week...

Betaling via:

Rekeningnummer NL84 INGB 0004 3504 13
t.a.v. Zwem Goud te Groningen o.v.v.
'contributie 2020-2021'

Word je later in het jaar lid, dan betaal je - uiteraard - de contributie naar rato. De eerste twee keren kun je gratis komen meezwemmen. Hierna verwachten we dat je lid wordt.

Wil je een startvergunning, of loopt je bestaande startvergunning door, dan betaal je daar € 35 voor. Je krijgt hiervoor een aparte rekening van de penningmeester.

Voor zowel de contributie als de startvergunning geldt dat ze automatisch doorlopen. Wanneer je stopt met zwemmen, dan moet je dat uiterlijk op 31 juli zelf melden aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De startvergunning geldt voor een kalenderjaar.

Koekje?
Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren. Je kunt zelf kiezen of je deze cookies wilt toestaan of niet. Let op dat als je onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.