• training in het Helperzwembad
 • slide 2
 • slide 3
 • slide 4
 • Welkom bij Zwem Goud!

  Zwem Goud is dé zwemvereniging voor LGBT-ers in Groningen. We trainen 2x per week in het Helperzwembad en hebben een plek voor ieder niveau. Zo'n 40 leden, van student tot gepensioneerde, zwemmen bij de club.

  Meer informatie
 • Waarom lid worden?

  Ok, zwemmen is onze voornaamste bezigheid. Maar daarnaast organiseren we ook borrels, etentjes en andere gezellige activiteiten.

  Bekijk onze agenda
 • (Inter)nationale wedstrijden

  Als zwemmer bij Zwem Goud kun je meedoen aan zwemwedstrijden in binnen- en buitenland. Een toffe manier om jezelf te meten en om nieuwe mensen te leren kennen.

  Lees over de wedstrijden
 • Trainen in het mooiste zwembad van Groningen.

  We trainen in het mooiste zwembad van Groningen, het Helperzwembad. Kom een kijkje nemen!

  Lees meer over de trainingen

Kerstvakantie: geen trainingen 24 december t/m 3 januari

De kerstvakantie staat voor de deur. Dit jaar hebben we voor de verandering twee volledige weken geen training. Er vallen dus 4 trainingen uit: 24, 26 en 31 december en 3 januari.

De laatste training van 2014 is op vrijdag 19 december, de nieuwjaarsduik vindt plaats op woensdag 7 januari.

 

Kerstdiner woensdag 17 december

Komt allen tezamen voor het jaarlijkse Zwem Goud Kerstdiner!

Op woensdag 17 december gaan we na de training gezellig warm happen in Indiaas restaurant Spices aan de Westersingel 23. Een aantal jaren geleden hebben we daar ook eens gegeten en we vonden het zeer smaakvol.

Wil je mee, geef je dan voor 15 december op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info over het restaurant en het menu vind je op www.spicesgroningen.nl

Zwemmen met T-shirt tussen herfst- en kerstvakantie

swimmer inside shirtDe herfstvakantie is weer voorbij dus het is weer tijd voor textielzwemmen! Tot aan de kerstvakantie slepen we wat extra grammetjes mee door het water. Het moment om die conditie eens flink aan te pakken en dat goddelijke lichaam weer tevoorschijn te toveren.

Dus stop je coolste, strakste en mooiste t-shirtje weer in je zwemtas. Tegen de Kerst reikt Karin een heus cadeau uit aan degene die dit seizoen in het fraaiste shirtje zwemt!

Eurogames 2015 Stockholm registratie met korting!

Eurogames 2015 Stockholm

Eurogames earlybird! Het grootste Europese zwemtoernooi en LGBT-sportevenement van 2015 vindt plaats in Zweden. Van 5 t/m 9 augustus ontmoeten duizenden sporters uit heel Europa en daarbuiten elkaar in Stockholm. En je kunt je je nu al registreren. Doe je dat voor het einde van dit jaar, dan krijg je € 20 euro korting (€ 65 ipv. € 85).

Het zwemtoernooi duurt 4 dagen. Meld je je voor afstanden op al deze 4 dagen aan, denk er dan over een KNZB-startvergunning (in plaats van een daglicentie) aan te schaffen. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef ook de bevestiging van je registratie door aan de wedstrijdsecretaris. Stockholm here we come!

Bring Your Friends Wednesday & borrel woensdag 8 oktober

Bring Your Friends Wednseday

De Regenboogweek is weer van start gegaan en Zwem Goud doet mee met de Bring Your Friends Wednesday. Nu eens niet op de vrijdag, dus we zwemmen in het mooiste bassin van Groningen: het oude bad van het Helperzwembad! Voor iedereen die wel eens wil weten hoe zo'n Zwem Goud training in z'n werk gaat, en voor alle vrienden en kennissen van de zwemmers die willen zien waar de zwemmers zich iedere woensdag en vrijdag ophouden.

We verzamelen rond kwart voor 7 's avonds in de hal van het zwembad. Ben je nog niet eerder geweest, neem dan zwemkleding en een handdoek mee (slippers zijn ook wel handig), voor een brilletje kunnen wij eventueel zorgen. Na de training is vanaf 20:30 uur een borrel in De Kast. Kom gezellig langs!